Besøk eller foredrag?

..

Menneskerettighetsakademiet kommer gjerne på besøk for å holde foredrag eller workshops for å informere mer om dette prosjektet eller andre temaer knyttet til stiftelsens arbeid i inn- og utland. Vi tilbyr opplæring på en rekke områder knyttet til menneskerettigheter og flerkulturell forståelse. Stiftelsen tilbyr alt fra 1-times foredrag, via halv- og heldags-opplegg, til ukeskurs og mer langvarige undervisningsopplegg i samarbeid med utdanningsinstitusjoner.

Vi har tidligere holdt foredrag og undervist for disse.

Ta gjerne kontakt ved å sende en epost til post@mr-akademiet.no.

 

Deltakende metoder 

Akademiet bruker et stort spenn av pedagogiske tilnærminger. Vi holder gjerne “tradisjonelle” foredrag. Men jo lengre et undervisningsopplegg varer, jo mer varieres metodene. Foredrag og innledninger kombineres gjerne med elementer der deltakerne selv er aktive, som gruppearbeid, diskusjoner, øvelser og fysiske energiladere.  Særlig når vi har kurs for ungdom, studenter og lærere er deltakende metoder en prioritert tilnærming. Da legges mer vekt på aktivitet, kommunikasjon og samhandling, og mindre på ensidig formidling og foredrag fra kursleder.

 

Internasjonal virksomhet 

Menneskerettighetsakademiet har et internasjonalt engasjement. Sammen med partnere har vi drevet opplæringsvirksomhet i Russland i mer enn ti år, og hatt prosjekter i Bulgaria, Polen og Portugal. Vi har også hatt kurs i India og Burundi. Flere av medarbeidere har utgitt bøker om menneskerettighetsundervisning og tilgrensende emner.

For mer informasjon om Menneskerettighetsakademiet og medarbeiderne se her.